Meny Lukk

Utstilling

Utstilling med Islandsk Fårehund

Vi kan stille våre vakre islandske fårehunder på mange utstillinger hvert år. Norsk Islandshund Klubb arrangerer en spesialutstilling (bare islandske fårehunder) i året. NKK arrangerer 11 internasjonale utstillinger hvert år. I tillegg har mange andre raseklubber og lokale hundeklubber nasjonale utstillinger hvor islandshundene vanligvis kan stille. NKK har hele oversikten i sin terminliste.

NKK har en side med nyttig informasjon om hundeutstillinger. Der er link til terminlisten som har oversikt over samtlige utstillinger. Der er også link til en artikkelserie om utstillingstrening. For deg som er fersk i utstillingsringen er det lurt å laste ned folderen «Ny i ringen». Den forklarer på en lettfattelig måte det du trenger å vite før dine første utstillinger.

Hvis man vil lære mer om hva som skal til for å lykkes på utstilling finnes det ei bra norsk bok om emnet. «Med hund på utstilling» av Anne L. Buvik, Kari Granaas Hansen og Jan Kolpus, er verdt å lese både for nybegynnere i utstillingsringen og for dem som har holdt på en stund. Boka selges hos mange bokhandlere og gjennom NKK.

Last ned utstillingsreglene.
Last ned championatregler.
(Oppdatert 28. januar 2017)

Her er en oversikt over NKKs internasjonale utstillinger og NIHKs spesialutstilling. Det er på disse utstillingene islandshundene kan få et såkalt stort cert.

Utstillingskalender for 2017
(NKK-utstillinger og NIHK’s spesialutstilling)

DATO BESKRIVELSE PÅMELD
 18-19. februar  NKK Bø i Telemark  16.01.17
 18-19. mars  NKK Kristiansand  13.02.17
 22-23. april  NKK Bergen  20.03.17
 13-14. mai NK K Ålesund  10.04.17
04. juni Norsk Islandshundklubb
rasespesial 
 08.05.17
 10-11. juni  NKK Drammen  08.05.17
 18-19. juni  NKK Tromsø  15.05.17
  01-02 juli  NKK Trondheim  29.05.17
19-20. august  NKK Lillehammer  17.07.17
 09-10 september  NKK Rogaland  07.08.17
 07-08. oktober  NKK Harstad  04.09.17
 18-19. november  NKK Lillestrøm  16.10.17

Dersom noe er feil i tabellen; send e-post til webmaster.

NKK har ulike påmeldingsfrister avhengig om du melder på manuelt eller over nettet, via www.nkk.no. Les mer om det på NKKs sider. Man kan bruke elektronisk påmelding til alle NKKs utstillinger og mange andre nasjonale utstillinger. Da melder man seg på via «Min side» på www.nkk.no. Ved manuell påmelding brukes skjemaet på linken under. Dette må sendes inn til arrangerende klubb.

Påmeldingsskjema til manuell påmelding.

Hjelp / tips til elektronisk påmelding

Forberedelser

En islandsk fårehund trenger ikke mye stell før utstilling. Den bør bare være nybørstet, ren og fin i pelsen og i passe hold. For at hunden skal få vist seg fra sin beste side er det lurt å trene før utstillingen. Ta kontakt med din lokale hundeklubb og spør om de har utstillingstrening (ringtrening). På NKKs sider står det også en del om hvordan det foregår. Hvis du har mulighet, kan det være fint å dra for å se på en utstilling før du melder på hunden. Ved å se på andre lærer du mye om hvordan du må trene din egen hund. Det er ikke mye man må kunne for å stille hund, men både handler og hund må likevel være forberedt. Man kan ikke forvente bra resultat uten å ha trent på forhånd.

Hundeutstillinger er en flott plass å treffe trivelige hundefolk. Du får også sett utrolig mange nydelige hunder av ulike raser. Det er super miljøtrening for hundene og de blir fryktelig slitne etter en dag på utstilling. Ta de første utstillingene som trening for deg og hunden. Det er best å stille på små, utendørs utstillinger de første gangene. Der er det bedre plass og ikke fullt så slitsomt som innendørs utstillinger. Det blir likevel svært mange inntrykk for både deg og hunden din.

De fleste dommerne er veldig hyggelige. De er ofte behjelpelig hvis de merker at hund og handler er ferske i ringen. Hundene blir alltid dømt i forhold til rasens standard, men ulike dommere vektlegger ofte ulike ting. Det er handlerens jobb å vise hunden fra dens beste side. Resultatene kan variere ganske mye fra utstilling til utstilling. Det er noe av det som gjør det spennende. «Kanskje blir hunden min best i dag?» Husk at uavhengig av CERT, BIR og BIG så er hunden din alltid BIV (Best I Verden).