Meny Lukk

Om uheldig hendelse under spesialen på Frya

Som de fleste har fått med seg, ble det litt turbulens under vår spesial på Frya den 20.mai 2018.Styret i NIHK har hatt styremøte, snakket med alle involverte samt NKK.

En hund kom seg løs og angrep en annen hund i utstillingsringen. Flere hjalp til for å få hundene fra hverandre, hvorav tre ble bitt.

Selve utstillingsringen var på ca. 13x13m, og i samråd med andre arrangører og NKK var ringen mer en stor nok for at 6 hunder skulle ha god plass.

Styret i NIHK synes dette er uakseptabelt, selv om det var et uhell at hunden kom seg løs. Islandshund er en familiehund, og skal ikke være i denne sinnstilstanden (el angripe). Allerede lørdag ble det observert hunder som var «høye» på seg selv, dette ble nevnt under utstillingstreningen. Styret tar avstand fra slik oppførsel og ønsker ikke dette på våre arrangement.

Vi har tatt kontakt med NKK, og i samråd med dem er nå saken med uttalelser fra de involverte, sendt inn for videre behandling og oppfølging av NKK.

Vi oppfordrer med dette til at alle deltar på utstillingstreninger med hunden sin, ikke bare en eller to ganger før utstilling, men kontinuerlig. Alle skal ha fokus på seg selv og sin hund når vi er på utstilling/andre arrangement. Kompisen/naboen kan du prate med etterpå.