Meny Lukk

Vi må beklage på det sterkeste til Jørgen Metzdorff for ordlyden i sak 2 fra avlsrådet

Avlsrådets forslag har kommet med en referanse til Jørgen Metzdorff uten at dette er avklart med Jørgen på forhånd, dette beklager vi i NIHK på det sterkeste.

 


Her er hva Jørgen selv mener om dette.

Kære alle,
Det er med undren at jeg læser at mit navn er referereret under NIHKs årsmøde “Sak 2 indsendt af avlsrådet”. For god ordens skyld vil jeg nævne, at jeg IKKE er blevet kontaktet af avlsrådet omkring denne sag og at de informationer denne sag vedrører, er en tolkning af mine personlige holdninger omkring parringsafgift.
Den fulde artikel er at finde her: https://www.naskur.dk/…/avl-og…/hvad-koster-en-parring
Det er min klare holdning, at en parring med islandsk fårehund bør holdes på et rimeligt niveau og at man skal undgå en overpris ved parring, herunder at man som hanhunde-ejer skal respektere, at et kuld hvalpe har mange omkostninger. Og, at man, ved et ønske om “overpris” bør bidrage aktivt til f.eks. HD, MB, m.m.
Samtidig kan jeg fortælle at jeg som opdrætter selv tager DKK 11.000 for en hvalp og at den pris inkluderer refusion for HD fotografering og mentalbeskrivelse.
Om jeg sælger en hvalp til f.eks. Norge vil prisen selvfølgelig afspejle de ekstra uger, herunder træning, som hvalpen skal gennem inden den kan afleveres til en ejer i Norge. Den seneste hvalp jeg afleverede i Norge kostede DKK 14.500 hvilket inkluderede aflevering på ejerens adresse i Norge (hvalpe fra samme kuld afleveret i Danmark kostede DKK 9.500)
Min pris følger den normale prisudvikling for Danmark og er kontrolleret mod hvad jeg selv betalte for min første islandske fårehund i 2004, samt indekseret mod hvad en islandsk fårehund kostede i år 1900 (jf. DKK’s udstillingskatalog for året).
Med velig hilsen
Jørgen Metzdorff
Kennel Naskur, Danmark